Трима от българските национали Георги Минчев, Атанас Илиев и Момчил Цветанов говориха след тежкото поражение от Швейцария с 0:4. Двубоят беше и последен от световните квалификации за България. 

“Жалко! Завършихме по най-лошия начин годината на фона на добрите игри, които показахме. Отстъпвахме в единоборствата, те бяха по-агресивни. Класата си каза думата. Тя е от голямо значение. Не се получи. Вдигаме главите и гледаме напред. Когато печелим, всички сме виновни, когато губим - също. Не може само треньорският щаб да поеме вината”, каза Минчев.

"Мисля, че първото полувреме се представихме много добре в дефанзивен план. Второто полувреме започнахме много неприятно. От там нататък за тях стана по-лесно. Имахме само една ситуация - мой удар от далечно разстояние. Не се получи този мач, както трябва. Не мисля, че някой е подвел някого. Направихме много добри мачове през годината. Понякога има лоши вечери и това бе една от тях. Мисля, че подмладяването на отбора върви. Имахме спадове и много добри моменти. Надявам се да надграждаме и да се получат нещата", заяви Илиев. 

"Обърка се целият ни план как да се проведе мачът. Първият гол ни стъписа и след това техните положения влязоха. Жалко, че не успяхме да се противопоставим през второто полувреме. Не мисля, че е толкова голяма разликата. Да, класен отбора са, но видяхме, че през първото полувреме когато стояхме компактно се получаваха нещата за нас. През първото полувреме опитахме да търсим нападателите, но не се получи. Жалко, че така завършихме кампанията. Изключително добра година за България. Жалко, че допуснахме тази загуба", каза Цветанов.