Мъжкият национален отбор ще изиграе втората си среща от световните квалификации днес. Лъвовете ще приемат четикратния световен шампион Италия на националния стадион "Васил Левски" в 21:45ч.

Заради епидемичните мерки двубоят ще се играе без публика.

Националите стартираха пресявките със загуба с 1:3 от Швейцария у дома в четвъртък, като записа негативен рекорд за най-бързо допуснати три гола в рамките на 6 минути в официален мач. Гостите водеха с 3:0 до 13-та минута. През втората част България показа друго лице и успя да реализира гол, но това беше максимумъм в двубоя. Голът за националите отбеляза Кирил Десподов.

Италианците стартираха с победа с 2:0 у дома над Северна Ирландия. Головете реализираха Доменико Берарди и Чиро Имобиле. 

Аут за България са трайно контузените Мартин Луков, Тодор Неделев и Антон Недялков. Андрей Гълъбинов се очаква да започне като титуляр. Нападателят беше запазен за срещата с италианците заради лека травма и пропусна мача с Швейцария. Кирил Десподов, който беше заменен принудително почти сигурно ще започне двубоя от пейката и най-вероятно няма да се рискува с неговото пускане.  

Срещата за Италия пропуска играчът на ПСЖ Мойси Кийн, който се контузи и напусна лагера на италианците. Една от звездите на Италия Джорджо Киелини също ще пропусне двубоя, аут е и голмайсторът от двубоя със Северна Ирландия Доменико Берарди. Няма да играе и Франческо Капуто. И тримата са с травми. 

Съдия на двубоя ще е словенецът Славко Вунчич. 

Вероятни състави: 

България: Пламен Илиев, Петър Занев, Васил Божиков, Даниел Димов, Сисиньо, Георги Костадинов, Кристиан Малинов, Страхил Попов, Спас Делев, Андрей Гълъбинов, Димитър Илиев

Италия: Джанлуиджи Донарума, Емерсон, Франческо Ачерби, Леонардо Бонучи, Алесандро Флоренци, Марко Верати, Мануел Локатели, Лоренцо Пелегрини, Лоренцо Инсиние, Чиро Имобиле, Андреа Белоти