Мъжкият национален отбор по футбол ще гостува на Украйна в контрола, която ще се проведе днес от 19:30ч. в Одеса

В последната си контрола националите спечелиха у дома срещу Грузия с 4:1. 

Националите са в трети в групата си за световните квалификации с осем точки и без шанс за първите две места. Тимът се надява да остане на третата позиция в края на пресявките. В момента в класирането лидер е Италия с 14 точки, а на второто място е Швейцария също с 14. На третото място е България с осем точки, Северна Ирландия е на четвърта позиция с четири, а Литва е с три.

Украйна е на второто място в групата си с 9 точки, лидер е Франция с 12 точки, а на третото място е Финландия с осем. Босна и Херцеговина е на четвъртото място със седем.

България и Украйна са се срещали само в контроли. За шести път двата отбора ще се срещнат в контрола. България все още няма успех над украинците, а до момента има три равенства и три успеха за Украйна.

Вероятни състави:

Украйна: Андрий Пятов, Микола Матвиенко, Олександър Каравайев, Серхи Кривцов, Едуард Собол, Андрий Ярмоленко, Тарас Степаненко, Олександър Зинченко, Руслан Малиновски, Роман Йеремчук, Денис Хармаш

България: Николай Михайлов, Васил Божиков, Кристиан Димитров, Андреа Христов, Иван Турицов, Тодор Неделев, Георги Костадинов, Ивайло Чочев, Илиан Илиев, Кирил Десподов, Атанас Илиев