Касия Ленхард, бившата приятелка на футболиста Жером Боатенг, беше намерена мъртва в апартамент в Берлин, няколко дни след раздялата.

Моделката и футболистът имаха връзка 15 месеца и сложиха край на отношенията си на 2 февруари. Футболистът първо заяви, че е време да прекрати връзката си, след като Касия претърпя инцидент в алкохолно състояние.

След това полският модел отмъсти и каза, че е сложила край на връзката, заради лъжите на Боатенг и изневяра от негова страна. 

32-годишният Боатенг заяви, че е бил "принуден" да има връзка с нея.

„Надявам се да получи помощта, от която се нуждае, съжалявам, че се разделихме, но това е най-доброто решение за мен и семейството ми“, заяви футболистът, който обвини 25-годишния модел в лъжа и пристрастеност към алкохол.

„Разбира се, ще коментирам изявленията му. Ще отговоря на думите му, но ми дайте няколко дни, трябва да се възстановя“, беше отговорът на модела.

Няколко дни след това изявление тя беше намерена мъртва в апартамента си в Берлин. Германските медии съобщават, че най-вероятно е самоубийство, тъй като няма следи от кражба, нито че някой друг е отседнал в апартамента.