Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и колегата му в Ливърпул Юрген Клоп се захапаха преди голямото английско дерби в неделя от 18 часа на Анфийлд. Специалния наблегна на важността на трофеите, според които трябва да се оценяват успехите на един мениджър. Германецът все още няма спечелено отличие за три години в Ливърпул, въпреки че класира отбора на три финала, които впоследствие загуби. Моуриньо пък спечели Купата на Лигата и Лига Европа с Юнайтед.

Мисля, че трофеите имат значение. Особено когато имаш потенциала да се бориш за тях и когато ясно си обявил, че целта ти е да спечелиш такъв. Мисля, че да твърдиш понякога, че не се бориш за нещо не е много интелигентно. Когато имаш потенциала, няма защо да го криеш. Мисля обаче, че Юрген вече каза, че искат да спечелят Премиър лийг и това е целта им през този сезон, заяви Моуриньо.

Колегата му бе по-умерен и изтъкна достойнствата на съперника. Това е много важен и много специален мач. Никога не съм се интересувал от точките на Манчестър Юнайтед. Наясно съм с критиките, но когато анализираме, виждаме, че в този отбор има много качество, техника, сила... Де Хеа на вратата. Рашфорд, Лукаку и Лингард също са невероятни, заяви Клоп.