Отборът на Милан записа  победа над Лацио с 4:0 от четвъртфиналите на Купата на Италия. Така в полуфиналите „росонерите“ ще се изправят срещу градския съперник  Интер, който победиха преди дни с 2:1 в първенството.

В четвъртата минута Имобиле отправи първия удар в мача, но изпълнението му се оказа разочароващо. В 12-ата Месиас стреля, като ударът му беше блокиран. Топката отиде при Кесие, чийто шут завърши право в обятията на Рейна. В 22-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Дзакани, но нямаше основания за такава. Само две минути по-късно капитанът им Алесио Романьоли разсече противниковата отбрана с чудесен пас, който намери Леао, а крилото откри резултата с шут по земя в далечния ъгъл на вратата. 

В 35-ата минута Сергей Милинкович-Савич опита прехвърлящ пас към Имобиле в наказателното поле, който обаче не успя да насочи топката достатъчно добре. В 42-ата минута Диас пусна пас към Леао, който навлезе в наказателното поле, финтира съперник и достави топката на Жиру, който без проблеми удвои аванса на "росонерите". В добавеното време на първата част те организираха опасна контраатака, при която Тео Ернандес пусна пас към чакащия на далечната греда Жиру, който вкара втория си гол за вечерта.

Едва в 56-ата минута резервата Педро Родригес се осмели да стреля, а Майк Менян  улови топката без проблем. В 68-ата минута Чиро Имобиле напусна терена контузен, като беше заменен от 19-годишният  Раул Моро.

В 79-ата минута отбраната на гостите не успя да изчисти центриране от ъглов удар и Франк Кесие  направи резултата  4:0 със силен шут от движение.