Днес на "Ноу Камп" Барселона посреща Ювентус в последна група от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят ще реши първото място в групата, като само победа с три гола разликаили с поне 2, но над 2:0 (3:1, 4:2, 5:3 и т.н.),  ще направи Ювентус победител в групата. 

По-интересно ще е обаче сблъсъкът между Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Най-успешните играчи в последните 10 години не са се срещали от над две години, след като Роналдо напусна Реал Мадрид в посока Ювентус.

Последвана среща между двамата беше на 6 май 2018. Тогава отново на "Ноу Камп" зрелището беше гарантирано - 2:2, а Меси и Роналдо реализираха по веднъж.

Двамата имаха възможността да играят един срещу друг и в първия мач от груповата фаза в Торино, но Роналдо беше с коронавирус и пропусна двубоя, а Барса победи с 2:0, а Меси вкара дузпа и оформи крайното 2:0. 

Роналдо е предимство в повечето показатели в сблъсъка - той има повече спечели Шампионски лиги - 5 срещу 4 за Меси. Роналдо стана европейски шампион и носител на Лигата на нациите с Португалия, а Меси още няма трофей с Аржентина. 

Има повече вкарани голове - 750 срещу 711 за Меси. Роналдо има и повече мачове 1026 срещу 884 за аржентинеца, но това се дължи и на по-ранно стартираната кариерата на португалеца.

Роналдо е по-възрастният - 35 срещу 33 за Меси.

Но Меси го превъзхожда в общите мачове. 

Това ще бъде общо 36 двубой между двамата гении. Меси е категоричен победител с 16 успеха, срещу 10 Роналдо и девет равенства.

Меси има и повече голове от Роналдо в тези срещи - 22 срещу 19. 

Освен всичко това двубоят може да се превърне в исторически, защото двамата може и повече никога да не се срещат отново. 

Все пак днес предстои наистина футболно зрелище и то срещу един от най-големите грандове в световния футбол и определено си струва да изгледате класиката от "Ноу Камп".