Звездата на Барселона Лионел Меси коментира отношенията си с клуба и скандала след информациите, че ръководството на Барса целенасочено работи срещу имиджа на част от футболистите. Аржентинецът посочи и основните конкуренти на Барса в Шампионската лига.

Разбрах за тези твърдения, докато пътувах. Бях изненадан. На срещата с президента Бартомеу той не ни каза нищо по-различно от това, което заяви публично. В интерес на истината, смятам, че всичко това е странно. Трябва да изчакаме доказателствата, за да разберем дали всичко е истина, или не, сподели Меси пред Мундо Депортиво, цитиран от sportal.bg.

Барселона е моят дом и тук се чувствам перфектно. Живея тук повече време, отколкото съм прекарал в родния Росарио. Дали мога да играя до 40? Ще видим, ще видим… В момента се чувствам отлично физически, дори по-добре от предишните години. Може би не вкарвам толкова много голове, но като кондиция нямам никакви проблеми, отчете Лео.

Не съм учуден от победата на Атлетико Мадрид над Ливърпул. В деня на жребия за осминафиналите си коментирахме в отбора, че това е равностойна двойка. Атлетико има голям опит в Шампионската лига. Те са много силни в мачовете на директна елиминация и още веднъж го показаха. Мисля, че Диего Симеоне върши великолепна работа. Година след година съставът се променя, но Атлетико продължава да играе по своя начин, а футболистите са уверени в това, което правят, каза аржентинецът.

В Шампионската лига винаги е трудно. Пари Сен Жермен загуби от Борусия (Дортмунд), а Атлетико победи Ливърпул. Смятам, че в момента най-силни са Ливърпул, Ювентус, ПСЖ и Реал Мадрид, посочи Меси и допълни, че с тази игра Барселона няма как да спечели турнира.

На въпрос за наказанието на Манчестър Сити от УЕФА и дали Барса може да се възползва и да привлече например Серхио Агуеро, аржентинецът отговори уклончиво, като каза, че вероятно някои играчи на “гражданите” биха си потърсили други отбори, но това не е сигурно.