Меси или Роналдо е по-добър. Този въпрос от години насам занимава световната футболна общественост и заема централно място мв коментари и анализи на специалисти. Британският Дейл Мейл се опита да разреши вечния спор между двамата, които иат общо 11 зратни топки - 6 за меси и 5 за Роналдо. Изданието обедини мненията на плеяда от легенди, играчи и треньори и изложи крайния резултат. Разбира се, най-остроумен бе отговорът на човека с неподражаемо чувство за хумор - мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Ето какво казаха едни от най-великите треньори и играчи за двамата:

Пеле: Днес най-добрият футболист в света за момента е Кристиано Роналдо. Смятам така, защото той е най-постоянен, но не можем да забравяме и Лео Меси. Той обаче не е такъв стрлелец като Роналдо.

Избор: Роналдо

Диего Марадона: не си спмням да съм виждал Меси да играе лошо. Предпочитам него пред Роналдо, но признавам, че последният е животно. Футболната история ще запомни Меси. Той е дал много на футбола, както и футболът на него. това, че не е спечели Световната купа не променя нещата.

Избор: Меси

Пол Скоулс: Меси е най-добрият, но Роналдо е брилянтен. Невероятен е със своята сила и бързина. Вкарва голове от всяко положение. Но Меси е по-добър в пасовете и има абсолютно всичко.

Избор: Меси

Дейвид Бекъм: Двамата са сходни по талант и технически качества и за футбола е невероятно да ги има. Меси обаче просто е най-добрият. Няма друг като него. Кристиано не е на нивото му, но двамата са над нивото на останалите.

Избор: Меси

Роберто Карлос: Роналдо тренира по начин, по който ика всеки ден да се подобрява. Това е разликата му с Меси. Лео е феномен, но Кристиано го бие по професионализъм, концентрация, тренировки, успехи. Роналдо е над останалите.

Избор: Роналдо

Сър Алекс Фергюсън: Не ме разбирайте погрешно. Меси е фантастичен играч, все едно носи чехли, докато борави с топката. Той обаче е футболист на Барселона. А Роналдо може да играе в Стокпорт Каунти и пак да вкара хеттрик. Той просто иска да е най-добрият в света.

Избор: Роналдо

Марко ван Бастен: Кристиано е велик играч, но всеки, който казва, че е по-добър от Меси, не разбира от футбол. Меси е единствен. Невъзможно да бъде повторен или имитиран. Ффутболист като него се ражда на 50 или 100 години.

Избор: Меси

Зинедин Зидан: Кристиано е най-добрият. Меси е негов съперник и това е съпреничество, което всеки иска да гледа. Но Роналдо е феноменален. Няма думи, с които да го опиша. Много по-добър е от мен, въпреки че имах страхотна кариера. Той е най-добрият на всички времена.

Избор: Роналдо

Килиан Мбапе: От година на година изборът ми се променя относно кой от двамата е по-добър. По-често обаче избирам Роналдо. Обожавам го като футболист.

Избор: Роналдо

Златан Ибрахимович: Меси е неподражаем. Не знам дали ще видим друг футболист, който да прави подобни неща с топката. Роналдо е продукт на здрави тренировки - при него не е естествено.

Избор: Меси

Фабио Капело: Роналдо е изключителен, но Меси е гений. Има трима гении във футбола: Пеле, Марадона и Меси. Роналдо е много силен и помага на отборите си да печелят трофеи, но Меси е гений и по-добрият от двамата.

Избор: Меси

Роналдиньо: Иска ми се повече да бях поиграл с Меси, но той беше много млад, докато бяхме заедно в Барселона. Без съмнение той е най-добрият в историята. Никой друг не е правил подобни неща. Роналдо е завършен играч, както и Меси, но тук е въпрос на вкус, а аз предпочитам Меси.

Избор: Меси

Диего Симеоне: Ако трябваше да избирам като треньор - бих избрал Меси. Но Роналдо би бил по-силен в отбор от обикновени футболисти. Заобиколено от звезди обаче Меси е по-силен.

Избор: Меси

Роналдо Назарио: Меси е извън този свят. Кристиано също, но за мен Меси е по-завършен. Всичко, което прави, е забележително. Той е играчът, когото най-обичам да наблюдавам.

Избор: Меси

Юрген Клоп: Имам само едно селфи на моя смартфон и тое с Лео Меси. Кристиано също беше в стаята...

Избор: Меси

Краен резултат: 10:5 за Меси