Аржентинската суперзвезда Лионел Меси и Барселона най-сетне си стиснаха ръцете за нов договор, съобщават масово испанските медии. Контрактът на №10 ще бъде до лятото на 2021 година, а в него ще фигурира и клауза за продължаването му с още един сезон, както и фиксирана откупна цена на Лео, която ще се равнява на 300 милиона евро.

Сегашната сделка на Меси е до 30 юни 2018 година, а преговорите не са спирали дори в дните около сватбата му, като той е бил представян от баща си Хорхе, а Барса - от президентът Джосеп Мария Бартомеу. Цял адвокатски екип работи по най-малките детайли в новия договор на живата легенда на каталунския тим пише sportal.bg.

В момента Меси е на меден месец със съпругата си Антонейя, а след като всичко, касаещо оставането му на “Камп Ноу” е било уредено вчера, съвсем скоро се очаква това да бъде оповестено официално.

“Меси преподписа”, гласи огромното заглавие на първата страница на днешния брой на Mundo Deportivo. Другият местен спортен всекидневник, SPORT, също поставя новината на челна позиция, но заявява кратко, че “договорът на Меси вече е готов”.

Дори мадридските издания AS и Marca отдават внимание на случката, съответно с “Меси преподписва до 2021” и “Меси преподписа”. Техничарят от Росарио е носил единствено екипа на Барса в професионалната си кариера и неведнъж е заявявал желанието си да остане възможно най-дълго в отбора, в който се изгради като футболна икона, а след това да завърши кариерата си в Нюелс Олд Бойс, където прави първите си стъпки на футболния терен.