Нападателят на Берое Мартин Камбуров бе избран за Футболист №1 в efbet Лига за месец февруари според InStat Index. Класацията се прави за трети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

40-годишният голмайстор спечели в изключително оспорвана борба, тъй като тримата призьори се вместиха само в 4 точки разлика. Мартин Камбуров е №1 с индекс на ИнСтат 368. Той изпревари само с 3 пункта национала на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен, останал с индекс 365. Третото място е за нападателя на Лудогорец Клаудиу Кешерю, натрупал ИнСтат индекс 364.

Любопитното е, че Мартин Камбуров става най-възрастният футболист, печелил класацията от нейното създаване. Предишният победител пък отново бе играч на Берое - Георги Ангелов, който бе избран за най-добър за месец декември 2020 година.

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.