Марица загуби от гостуващия Струмска слава с 0:1 в домакинския си мач от 19-ти кръг от първенството във Втора лига. Дузпа в 12-та минута се оказа решаваща за крайния резултат, а “жълто-сините” пропуснаха наказателен удар в края на първата част.  Марица имаше превъзходство през целия мач, но не успя да го материализира, за което основен принос имаше сгъстената отбрана на гостите от Радомир.

В 12-та минута Николай Колев игра неволно с ръка в наказателното поле при посрещането на една топка и реферът Станимир Тренчев отсъди дузпа, която бе реализирана от Ивайло Стоянов за 0:1. В 34-та минута Георги Каранейчев от гостите бе изгонен с директен червен картон, след като изрита без топка Атанас Ташолов точно пред погледа на съдията. Две минути по-късно Николай Колев можеше да отбележи, но вратаря на гостите Костадинов улови.

В 39-та минута Венцислав Гюзелев бе изведен в добра позиция, но вратарят спаси ударът му. В 41-та минута Гюзелев бе съборен в наказателното поле и съдията Станимир Тренчев отсъди дузпа. Потърпевшият Гюзелев се нагърби с изпълнението, но би в обсега на вратаря, който улови. В 43-та минута Свилен Щерев нямаше шанс, след като нацели страничната греда, а вратарят на гостите извади късмет след като страхотно воле на Мирослав Пушкаров попадна в ръцете му.  Така резултатът на полувремето остана 0:1.

След почивката гостите се върнаха в глуха защита и успяха да удържат крехката си преднина не и без голяма доза лежане по терена. Така Марица загуби след серия от 6 мача без поражение.

След този мач Марица заема 9-то място с 25 точки, като цели 9 отбора са събрани в рамките на 8 точки разлика, между 5-то и 14-то място. В следващия 20-ти кръг Марица гостува на Локомотив София на стадиона в столичния квартал “Надежда”. Двубоят е на 10-ти март, от 15:30 часа.