Марица победи гостуващия Нефтохимик с 1:0 в мач от 21-ви кръг от първенството на Втора лига. Двата тима изиграха интересен мач на мокрия терен в квартал “Кършияка”. Маричани бяха по-дейният отбор, създадоха повече положения и заслужено стигнаха до така важния успех. Гостите не играха прибрано и имаха своите шансове. Преди началото всички присъстващи на стадиона почетоха паметта на юношата на Марица Станимир Стоянов, който си отиде от този свят преди броени дни.

В 14-та минута Кристиян Парашкевов от гостите излезе сам срещу вратаря Илия Николов, който се справи със ситуацията. В 31-та минута Николай Колев стреля опасно с глава след центриране от корнер, но топката излезе в корнер, след рикошет. В 36-та минута Димитър Юруков проби самостоятелно в наказателното поле, преминавайки през петима защитници, но бе съборен. Съдията Димитър Михайлов отсъди дузпа, която Венцислав Гюзелев реализира и откри в полза на Марица. До края на първата част двата тима хвърлиха доста сили в борба за всяка топка, но резултатът остана непроменен.

След почивката и двата тима стигнаха до добри ситуации за гол, но в крайна сметка резултатът се запази. Така Марица постигна ценен успех и с актив от 28 точки вече заема 8-та позиция. Следва пауза в първенството, в която кършиякалии ще изиграят контролна среща със състава на Ботев в петък, а в следващия кръг, на 31-ви март, отборът на Стоян Димитров гостува на Черноморец Балчик.