Марица загуби с 4:2 при гостуването си на столичния Локомотив в мач от 20-ти кръг в шампионата на Втора лига. Двубоят бе най-интересният и резултатен от програмата на кръга, а двата тима играха отворен футбол, създавайки немалко голови положения. Въпреки загубата футболистите на Марица изиграха хубав мач, като през всички 90 минути се бореха за всяка топка.

В 8-та минута Джунейт Яшар видя, че вратарят на Локомотив Ефремов е излязал по-напред и с хубав удар го прехвърли, откривайки резултата в полза на пловдивчани. Шест минути по-късно домакините изравниха след центриране на Николай Цветков и гол с глава на Александър Александров с помощта на страничната греда. В 27-та минута столичните “железничари” обърнаха резултата в своя полза, след ново центриране. Автор на попадението бе Илия Димитров, който засече. В 34-та минута завърналият се в състава на Марица Йордан Христов възстанови равенството. Той бе изведен много добре, напредна и с хубав удар в далечния ъгъл отбеляза за 2:2. Още в следващата атака домакините отново отбелязаха и отново след центриране. Веднага след изпълнението на център домакините стигнаха до ъглов удар. Топката бе центрирана, последва удар с глава, който бе отразен, но топката бе довкарана от Александър Горанов - 3:2. “Жълто-сините” имаха още 2-3 много добри ситуации през тази първа част, които не успяха да реализират.

Втората част започна равностойно. В 54-та минута Николай Цветков отбеляза за 4:2 след бърза контраатака. След гола домакините заиграха по-спокойно и бяха малко по-активни. “Жълто-сините” се опитаха да се върнат в мача, но нямаха шанс да отбележат отново. Никола Марин беше в изгодна позиция след пробив отдясно, но до гол не се стигна. В 72-та минута домакините претендираха за дузпа, но такава не бе отсъдена. Малко след това Илия Николов се намеси успешно след странична ножица на играч в червено-черен екип. Мариачни можеха да намалят когато Атанас Куманов центрира остро в наказателното поле след пробив, но домакините изчистиха в корнер малко преди топката да бъде засечена. В самия край на двубоя гол на Атанас Ташолов за Марица бе отменен заради нарушение в атака.

Марица заема 10-та позиция във временното класиране с 25 точки, като в програмата на този 20-ти кръг има още един мач. В следващия кръг пловдивчани приемат последния в класирането тим на “Нефтохимик”. Двубоят е на 18-ти март, неделя, от 15:30 часа, на стадион “Марица”.