Старши треньорът на Марица Стоян Димитров хвърли оставка, както и екипът, с който той работеше - Стойчо Драмов и Алил Кардашев. Те напускат по свое желание, а президентът на клуба Христо Христов прие техните оставки. Димитров пое отборът през декември 2015-та година в Югоизточна “В” група и заедно с екипа си постигнаха изкачване във Втора лига.

До края на сезона във Втора лига, до който остават три срещи, отборът ще бъде воден от директора на ДЮШ на Марица Димчо Беляков. Негови помощници ще бъдат Борислав Караматев и Красимир Иванов /тримата на снимката/. Целта пред тримата ще бъде оставане във Втора лига. Утре тримата ще проведат първа тренировка с отбора. В събота Марица гостува на Созопол, като трите точки от този мач, както и в останалите два са жизнено важни за тима.

Президентът на Марица Христо Христов увери футболната общественост, че обстановката в отбора е изключително спокойна: Обстановката в отбора е спокойна, продължаваме борбата! Никой няма вина за положението ни в момента и такава не съм търсил. Изключително съм благодарен на треньора Стоян Димитров и на екипа му за труда им и постигнатите резултати. Ние сме новак в групата и имаме 30 точки, което е голям успех. Отборите в групата са много равностойни. Ние направихме много стойностни мачове, включително с водещите отбори. Пожелавам успех на Димчо Беляков в предстоящите срещи! Аз стоя зад отбора, така като е било и до сега!, каза Христов.