Президентите на Марица - Динко Миленчев, и на Марица - Христо Христов, изразиха недоволството си от решението да бъдат отпуснати 37 милиона лева от държавата само за стадионите на Ботев и Локомотив. Те настояват, че не искат средства за техните клубове, а за общинските съоръжения, които ползват - стадион "Марица" и бившият работнически стадион, който е за нуждите на школата на Спартак и сателитните му Брестник и Реал. В тази връзка двамата президенти зададоха няколко въпроса към кмета на Пловдив Здравко Димитров и заявиха, че ще му ги връчат в писмен вид. Те са следните: Защо бяха отпуснати пари само за два обекта, защо бяха разпределени 25 милиона за Ботев и 12 милиона за Локомотив, защо няма пари за стадион Пловдив, при положение че президентите на футболните клубове в Пловдив се обединиха около тази идея на специална среща в Общината преди около година. Двамата президенти дойдоха на пресконференцията с макет на кран. Само един е и ще си го разменяме на двата стадиона. Явно дават пари само там, където има кранове, пошегува се Христо Христов. Ако се раздаваха пари само на базата на фенска маса, в България трябваше да има само 4 стадиона, вметна старшитреньорът на Марица Борислав Караматев.

Ние нямаме възможност и контакти да търсим пари за Общината, каза Христо Христов. Ако не получим отговори на тези въпроси, ще организираме мирно шествие, допълни той. Двата клуба представиха идейни проекти за своите бази за ДЮШ, но за тази цел трябва да бъдат уредени отношения с Общината за въпросните терени. Вариант е договор за ползване от 30 години по Закона за спорта. Спартак представи проект за 3 милиона за базата на бившия Работнически стадион, а Марица - за около 4 милиона за базатка на Английската гимназия, която клубът ползва. 

В края на пресконференцията президентът на Марица Христо Христов заяви, че ще се оттегли от клуба след края на този сезон, за който отборът е осигурен финансово. Като мотив той изтъкна, че няма финансова възможност да издържа клуба и призовава да дойде човек, който може да го прави. Обявявам го сега, за да има повече време. Нямам възможност да издържам клуба по начина, по който искам да го правя, готов съм да помагам без да бъда президент, каза Христов и уточни, че издръжката на отбор във В група струва около 200 000 лева на сезон.

Зико към феновете: Не забравяйте, че с парите за стадионите можехме да построим 15 градиниДържавният бюджет няма да стигне да оправим спортните бази на Пловдив