При завръщането си на своя стадион в Кършияка Марица постигна важна победа с 1:0 над един от претендентите за изкачване в Първа лига Монтана. На терена изобилстваше от нерви, но в крайна сметка с попадението на Свилен Щерев още в 11-та минута “жълто-сините” се поздравиха с успех. Момчетата на Стоян Димитров се бореха мъжки и заслужиха победата въпреки многобройните неприятни ситуации за отбора по време на мача. Близо 500 зрители станаха свидетели на първия мач в професионалния футбол на стадион Марица след 8 години. Преди началото на мача бе почетена паметта на Павел Панов и Георги Марков, които загубихме завинаги. Повторен дебют за “Марица” в този мач записаха Кирил Акалски и Йордан Христов, които се завърнаха в родния им клуб. Марица се завърна на своя стадион, който бе ремонтиран, за да отговаря на изискванията за Втора лига. До момента жълто-сините играеха домакинските си срещи в Коматево.

Двубоят започна равностойно, като маричани първи стигнаха до голова опасност. В 11-та минута Рангел Игнатов центрира от корнер, Николай Колев продължи с глава към Свилен Щерев, който отблизо, с глава отправи топката към вратата на Василев. Вратарят изби, но кълбото вече бе преминало голлинията и така пловдивчани поведоха в резултата. След гола гостите организираха натиск, но разчитаха предимно на центрирания и изсипани топки, а домакините организираха няколко опасни контри.

През втората част двубоят се изнерви до крайност. На два пъти опасни атаки на Марица бяха спирани за засади, а реферът Стефан Павлов успя да нашари половината отбор на пловдивчани с жълти картони, отсъждайки множество нарушения при почти всяка по-конфликтна ситуация. Гостите не промениха стила си и продължаваха да се опитват чрез изсипани топки да застрашат вратата на Акалски. В 75-та минута пред “Марица” се отвори златен шанс да поведат с 2:0. Рангел Игнатов бе чудесно изведен от Джунейт Яшар. Останал сам срещу Василев бързоногият футболист на Марица стреля, но вратарят успя да избие в корнер. От тук до края на двубоя голови ситуации почти липсваха, а мачът се превърна в безкрайна борба за всяка топка. В 86-та минута гол на гостите бе отменен заради засада на двама техни състезатели. В добавеното време вратарят Кирил Акалски излезе да посрещне навлизащия срещу него Атанас Илиев, последва сблъсък между двамата на границата на наказателното поле. Акалски получи директен червен картон и напусна бесен терена. Марица нямаше право на повече смени и на вратата застана капитанът Костадин Дяков. От статичното положение Борислав Балджийски стреля, топката облиза гредата и излезе в аут, като това беше и последната ситуация в двубоя.

В следващия 19-ти кръг “жълто-сините” посрещат тима на “Струмска слава”. Двубоят по програма е в петък от 15:30 часа, но съществува голяма вероятност да бъде изместен за събота, 3-ти март.

Марица: Кирил Акалски, Атанас Ташолов, Мирослав Пушкаров, Йордан Христов, Петър Чалъков, Джунейт Яшар, Костадин Дяков-капитан, Николай Колев, Свилен Щерев (Димитър Юруков 52 мин.), Рангел Игнатов (Борислав Караматев 89 мин.), Венцислав Гюзелев (Никола Марин 79 мин.) Резерви: Илия Николов, Алил Кардашев, Пламен Табаков, Даниел Спасов. Треньор: Стоян Димитров/Стойчо Драмов