Манчестър Юнайтед победи с 2:0 Виляреал при гостуването си в Испания в среща от предпоследния кръг на груповата фаза на Шампионската лига. С тази победа “червените дяволи” събраха 10 точки и си гарантираха класиране в следващата фаза благодарение на головете в края на Кристиано Роналдо (78’) и Джейдън Санчо (90’).

Това бе и официален дебют на Майкъл Карик начело на гостите, след като той временно пое тима след уволнението на Оле Гунар Солскяер в неделя. Той бе взел някои интересни решения и остави на скамейката за първия съдийски сигнал Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд.

В друг директен сблъсък за място напред Барселона и Бенфика завършиха при резултат 0:0 помежду си на "Камп Ноу". Двубоят бе от Група "Е" на Шампионската лига. Каталунците претърпяха тежко поражение с 0:3 от "орлите" в Лисабон в края на септември, но въпреки това са малко по-близо от Бенфика до класиране на осминафиналите. В ранния мач от групата Байерн (Мюнхен) победи Динамо Киев с 1:2 и вече си гарантира първото място в групата и съответно участието в следващата фаза на турнира.

Срещата на "Камп Ноу" ще се запомни с отменен гол за Бенфика, греда на младока Юсуф Демир от Барса и огромния пропуск на резервата Харис Сеферович за гостите от Португалия буквално в последните секунди.

В Лондон Челси постигна категорична победа с 4:0 над Ювентус в сблъсъка между двата тима в група "Н" на Шампионската лига. С този успех лондончани си гарантираха продължаване на 1/8-финалите в турнира, а вече са фаворит и за първото място в крайното класиране в групата. Домакините на "Стамфорд Бридж" си отмъстиха за загубата в Торино (0:1) през септември и стигнаха до трите точки с попадения на Трево Чалоба в 25-ата, Рийс Джеймс в 56-ата, Калъм Хъдсън-Одой в 58-ата и Тимо Вернер в 95-ата минута.

Ето и всички резултати от снощните мачове:

Виляреал ФК - Манчестър Юнайтед 0:2

Динамо Киев - Байерн Мюнхен 1:2

Малмьо – Зенит 1:1

ЧелсиЮвентус 4:0

Севиля ФКВолфсбург 2:0

ЛилЗалцбург 1:0

Йънг Бойс - Аталанта Бергамо 3:3

Барселона – Бенфика 0:0