Манчестър Юн и Челси си осигуриха участие в Шампионската лига след победи с по 2:0 в последния кръг на Премиър лийг. Червените дяволи охладиха ентусиазма на Лестър да играе в турнира на богатите с упхе като гост, като и точка им бе необходима за място в четворката. Бруно Фернандеш откри от дузпа в 71-та минута. Дузпата бе 14-та за Юнайтед през сезона, което е абсолютен рекорд за най-много 11-метрови наказателни удари, отсъдени за един отбор в рамките на един сезон. Джеси Лингард оформи крайния резултат в добавеното време след груба грешка на Касмер Шмейхел. Така Манчестър Юнайтед успя да завърши на трето място в крайното класиране, след като "червените дяволи" изпревариха Челси по голова разлика. Лестър пък завърши на пето място с четири точки по-малко. Въпреки че през по-голямата част от сезона "лисиците" неизменно бяха част от топ 4, в крайна сметка тимът на Брендън Роджърс трябва да се задоволи единствено с Лига Европа, след като Лестър спечели само две победи в деветте си мача след рестарта на сезона.

Челси би у дома Уулвърхямптън с две бързи попадения на Мейсън Маунт и Оливие Жиру в добавеното време на първата част и засега го остави извън борда на евротурнирите. Уулвс останаха седми с 59 точки, отстъпвайки на шестия Тотнъм отново по голова разлика. Шпорите завършиа 1:1 като гости на Кристъл Палас и ще играят в Лига Европа. Така вълците ще се надяват Челси да победи Арсенал във финала за Купата на ФА, за да получи възможността да играе в Лига Европа и през следващата кампания.

Ето и всички резултати: Арсенал - Уотфорд 3:2, Бърнли - Брайтън 1:2, Челси - Уулвс 2:0, Кристъл Палас - Тотнъм 1:1, Евертън - Борнемут 1:3, Лестър - Манчестър Юн 0:2, Манчестър Сити - Норич 5:0, Нюкасъл - Ливърпул 1:3, Саутхямптън - Шефилд Юн 3:1, Уест Хям - Астън Вила 1:1. Изпадат отборите на Борнемут, Уотфорд и Норич. Шампион е Ливърпул с 99 точки, пред Манчестър Сити с 81, Манчестър Юн и Челси с по 66, Лестър с 62, Тотнъм и Уулвс с по 59, Арсенал с 56 и др.