Лекарите във Франция и Англия изразиха мнение, че още три мача от Шампионската лига са се превърнали в развъдници на заразата с коронавируса. Първоначално се смяташе, че е имало взрив на епидемията в Северна Италия, а по-късно - и в Испания, след двубоя между Аталанта и Валенсия в Милано, на който имаше огромни струпвания на фенове от Италия и Испания.

Лекарите проследяват и други закономерности, при които две седмици след три от срещите в най-богатия турнир, е имало взрив на заразените в съответните градове и държави. Единият от тях е реваншът между Ливърпул и Атлетико Мадрид, на който на Анфийлд присъстваха 3000 испански фенове. Броени дни след срещата болните в Ливърпул са се увеличили многократно.

Според френските медици два двубоя във Франция също са допринелси за масовото разпространяване на зарзата. Става въпрос на срещите Лион - Ювентус и ПСЖ - Борусия Д. Вторият се игра пред празни трибуни, но по време на мача имаше 5000 френски фенове, които се струпаха извън стадиона, въпреки наложените вче мерки за сигурност. На 11 март болните във Франция бяха 492, сега има близо 60 000 заразени и 5000 смъртни случая от болестта.