Белгийският нападател на Челси Ромелу Лукаку се извини за скандалното си интервю, в което критикува Тухел, заяви, че не се чувства в Челси и иска да се върне в Интер.

В резултата на това Тухел извади нападателя от групата за дербито с Ливърпул, феновете на Челси скочиха срещу Лукаку, а тези на Интер го призоваха повече никога да не се връща, защото още помнят предателството му от лятото, когато избра да отиде в Челси.

След серия от срещи между играчите и самия Тухел, медиите в Англия пиша, че Лукаку се е извинил за думите си на треньора и ще остане в Челси до края на сезона. 

Лукаку публикува и официално извинение: 

"Към феновете, съжалявам за разочарованието, което ви причиних. Знаете каква връзка имам с клуба още от тийнейджърските ми години, така че мога да разбера защо хората се почувстваха обидени. Очевидно е, че сега от мен зависи да възвърна вашето доверие и ще направя всичко по силите си, за да покажа отдадеността си всеки ден на тренировъчното игрище и в мачовете, като помогна на отбора да побеждава", заяви Лукаку.

"Към мениджъра, извинявам се на него и на моите съотборници, защото смятам, че това не бе подходящият момент. Искам да продължим напред и да започнем да печелим мачове, а аз ще се постарая да се представям по най-добрия възможен начин", допълни белгиецът.