Лудогорец изпусна литовския Жалгирис като гост в първия мач от втория предварителен кръг на Шампионскатах лига и ще трябва да трепери за реванша след седмица. Българският шампион отстъпи с 2:1, след като водеше в голяма част от мача, но допусна пълен обрат в последните 12 минети.

Орлите откриха още в 18-та минута. Вандерсон излъга играч на домакините и майсторски изведе Анисе, който пое прецизно топката и с премерен изстрел не остави шанс на стража на литовците. През второто полувреме Лудогорец пропусна златна възможност да реши нещата. Марселиньо стреля отдалеч, вратарят изби право в краката на Кафу, който тръгна да лбъже отбраната и стреля неточно покрай вратата.

В 78-ата минута бившият футболист на ЦСКА Серж Нюаджи изравни отблизо, след колективна грешка в отбраната на Лудогорец. Отново той изработи втория гол за домакините в 85-та минута. Резервата финтира защитник на разградчани отдясно и върна към Куклис, който с отмерен шут прониза горния ляв ъгъл на вратата. Като цяло Лудогорец разочарова и не успя да намери печелившия комбинативен стил, с който мачкаше съперниците си през миналия сезон. Освен това в отбрана действаше прекалено вяло и разконцентрирано.