Българските футболни отбори Лудогорец и ЦСКА ще изиграят вторите си мачове от груповата фаза на Лига Европа днес. Двата тима ще имат тежки гостувания, след двете домакински загуби в преди седмица. 

След поражението от белгийския Роял Антверп Лудогорец ще гостува на австрийския ЛАСК Линц във втората си среща от груповата фаза на турнира. Загубата от Антверп коства поста на Павел Върба, който беше заменен от Станислав Генчев. Поне за момента Генчев ще бъде временен наставник на шампионите. Двубоят срещу ЛАСК, който през миналия сезон достигна до елиминациите в Лига Европа и отпадна от Манчестър Юнайтед ще бъде от 19:55 б.в. След първия кръг Лудогорец загуби у дома с 1:2 от Роял Антверп, а Тотнъм победи с 3:0 ЛАСК Линц.

ЦСКА също се раздели с треньора си Стамен Белчев. Тимът загуби с 0:2 у дома от румънския Клуж, а след това направи 1:1 срещу Арда и Белчев беше уволнен. На негово място като временен вариант са помощниците му и те ще водят тима. ЦСКА гостува на един от най-силните италиански тимове - Рома в Рим. Двубоят е от 22:00 б.в. В другия мач от групата преди седмица Рома победи с 2:1 Йънг Бойс.