Лудогорец загуби с 3:4 втория си мач от груповата фаза на Лига Европа. Българският шампион загуби от австрийския ЛАСК Линц като гост и остави много малко шансовете си за класиране на осминафиналите. 

Домакините откриха още във втората минута, когато Рагуш подаде към Хюсеин Балич, който напредна и с хубав удар от дъгата на пеналта откри резултата за ЛАСК.

В 12-та минута Мичрол центрира от корнер по земя, а след заучено положение, при което двама от играчите на домакините оставиха топката тя достигна до Грубер, който с удар от точката за дузпата удвои преднината на австрийците.

Лудогорец върна един гол в 15-та минута, когато Алекс Сантана изведе Елвис Ману, а той реализира.

В 34-та минута ЛАСК вкара и трети гол. Вердом центрира, а Маркус Рагуш засече от воле за 3:1.

Лудогорец допусна нов гол в 56-та минута, когато Балич стреля, получи се двоен рикошет в играчи на Лудогорец и топката влетя в мрежата на Пламен Илиев за четвърти път. 

В 67-та минута Алекс Сантана изведе Елвис Ману, който напредна и сам срещу вратаря намали - 3:2.

В 73-та минута Елвис Ману оформи своя хеттрик, този път от дузпа. При наказателния удар Лукас Гъргич от ЛАСК беше изгонен с директен червен картон и така австрийците останаха да доиграват срещата с 10 човека.

Следващата седмица Лудогорец приема Тотнъм в трета среща от груповата фаза на Лига Европа.

В групата Лудогорец е последен с 0 точки, а изненадващ лидер е Роял Антверп, който изненадващо победи Тотнъм с 1:0 и събра 6 точки. ЛАСК и Тотнъм са с по 3 точки.