Локомотив и Ботев ще изиграят общо 112-то дерби на фаза първенство. Двубоят е днес от 18:00ч. на стадион "Локомотив". Срещата обаче ще е по-различна, защото ще се играе без публика заради мерките срещу коронавируса. 

Това ще е второто дерби в историята, което ще се играе без публика. За първи път дербито се игра без зрители на 24 септември 2017, когато Ботев победи като домакин с 3:0 Локомотив. Тогава Ботев беше наказан заради домакинство на Левски за един мач без публика и той беше точно в дербито срещу Локомотив. Причината тогава за наказанието е заливане на съдия с вода.

Иначе Ботев не е играл официална среща от 7 ноември, когато направи 0:0 срещу Черно море като домакин. Двубоите на тима със Славия и Лудогорец бяха отложени заради много случаи на коронавирус в отборите. Локомотив направи 1:1 като домакин в миналия кръг срещу ЦСКА 1948. 

В класирането Локомотив е втори с 24 точки, а Ботев е 10-ти с 13 точки.

В общият баланс в първенството Ботев води с 40 успеха, Локомотив има 39 победи, а равенствата са 32. Головата разлика е 132:130 за Ботев. 

За Локомотив аут е Дейвид Малембана, който е трайно контузен, но вече тренира и скоро може да се завърне в игра. 

Контузен за Ботев е Виктор Генев, който е със счупен нос и пропуска двубоя. В игра за Ботев след повече от месец се завръщат Атанас Илиев и Тодор Неделев. Двамата бяха с коронавирус, а след това пък мачовете на тима бяха отложени. 

Вероятни състави: 

Ботев: Георги Аргилашки, Джонатан, Мите Цикарски, Станислав Работов, Филип Филипов, Маркиньос Педросо, Мишел Еспиноса, Славчо Шоколаров, Кристиан Добрев, Тодор Неделев, Атанас Илиев

Локомотив: Мартин Луков, Милош Петрович, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Бирсент Карагарен, Парвизджон Умарбаев, Петър Витанов, Момчил Цветанов, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев