Ливърпул спечели надлъгването срещу Байерн в мача между два от европейските колоси в Шампионската лига. Червените от Мърсисайд победиха баварците в Мюнхен с 3:1 и след 0:0 в първия мач са на четвъртфинал. И този двубой не оправда очакванията за зрелище, предпазливостта взе връх и скуката преобладаваше, но тимът на Юрген Клоп игра по-силно и по-правилно от своя съперник и съвсем закономерно продължава напред. Байерн пък бе учудващо беззъб в нападение на фона на 11-те гола, които вкара в последните си два мача в Бундеслигата.

В началото Байерн установи териториален превес, но трудно стигаше до голови ситуации, както и през цялата среща. В 27-та минута Ливърпул откри от нищото. Садио Мане бе изведен с дълго подаване отляво, преодоля защитник и неразчетено излезлия вратар Нойер и технично копна топката в опразнената врата. Домакините се стреснаха и успяха да изравнят в 39-та минута. Гнабри проби по дясното крило, центрира остро по земя във вратарското поле, където Жоел Матип засече топката в собствената си врата за 1:1. Дори да не го бе направил зад него дебнеше Левандовски, което също означаваше почти сигурен гол.

Байерн се нуждаеше от още едно попадение, но противно на очакванията след почивката по-активният отбор бе този на Ливърпул. Червените притискаха домакините в собствената им половина и не им позволяваха да разгърната атаката си. В 69-та минута Ван Дайк се извиси след центриране от корнер и с глава вкара втори гол за гостите. Крахът на Байерн стана пълен в 84-та минута, когато Салах хвърли ювелирен пас към Мане, който с глава вкара втория си гол в мача и трети за Ливърпул.

В другия мач тази вечер Барселона взе своето срещу Лион и го разгроми с 5:1 на Ноу Камп. Така и каталунците са на четвъртфинал след 0:0 в първата среща. Лионел Меси откри от дузпа в 18-ата минута. Филипе Коутиньо удвои в 31-ата. В 58-ата Тусар намали. В 78-ата Меси отново отбеляза. В 81-ата Жерард Пике беше точен за 4:1, Дембеле оформи разгрома в 86-ата минута.