Ливърпул изхвърли Наполи от Шампионската лига след невероятно шоу на Анфийлд, което се превърна в апотеоз на бързия и нападателен футбол и пропуснатите положения. Червените се изравниха по точки с неаполитанците, показателите в директните срещи също са равни, но отборът на Юрген Клоп има повече вкарани голове и завърши втори в желязната група С. На първо място е ПСЖ, който победи като гост Цървена звезда с 4:1 и събра 11 точки, Ливърпул и Наполи останаха с по 9, Звезда е с 4.

Почти през целия мач Ливърпул игра с много високо темпо и агресивна преса по целия терен. В началото Салах пропусна сам срещу вратаря, но се реваншира в 34-та минута, когато получи една топка в коридор, преодоля защитник и  от малък ъгъл провря топката между краката на вратаря Давид Оспина за 1:0.

Малко след почивката отново египтянинът можеше да вкара, но ударът му от удобна позиция профуча покрай гредата. Резултатът устройваше червените, но те продължиха да играят така, сякаш са догонващи. Последваха пропуски на Салах, Мане и Ван Дайк и отлични прояви на Оспина. Наполи също имаше удобни ситуации, но ги пропусна, а и вратарят Алисон спаси чисто положение в добавеното време. Към края италианският тим тръгна по-смело напред, но домакините контраатакуваха светкавично. Няколко минути преди края Мане направи фрапантен пропуск, след като засече подаване на Салах отляво почти на празна врата, но не можа да уцели рамката. В добавеото време отново той излезе сам срещу вратаря, но стреля покрай гредата. В крайна сметка мърсисайдци удържаха аванса си и ще чакат жребия за елиминациите, а Наполи приключва участието си в Шампионската лига.

Изключително интересно се разви борбата и в група В, в която Тотнъм стори почти немислимото и успя да изкопчи второто място от Интер. Шпорите се нуждаеха от победа на Ноу Камп срещу недостижимия на върха Барселона. Барса поведе в 7-та минута чрез Дембеле, но в 85-та Лукас Моура изравни. В същото време Интер не можа да бие ПСВ у дома – също 1:1. Така Тотнъм и Интер завършиха с по 8 точки, но английският тим има по-добри показатели в директните двубои.

Резултати от последния кръг на груповата фаза в Шампионската лига:

Група А

Брюж - Атлетико Мадрид 0:0

Монако - Борусия (Дортмунд) 0:2

0:1 Герейро (15)

0:2 Герейро (88)

Класират се Борусия и Атлетико, Брюж продължава в Лига Европа

Група В

Барселона - Тотнъм 1:1

1:0 Дембеле (7)

1:1 Моура (84)

Интер - ПСВ Айндховен 1:1

0:1 Лозано (13)

1:1 Икарди (73)

Класирате са Барселона и Тотнъм, Интер продължава в Лига Европа

Група С

Цървена звезда - Пари Сен Жермен 1:4

0:1 Кавани (10)

0:2 Неймар (40)

1:2 Гобелич (56)

1:3 Маркиньос (74)

1:4 Мбапе (90)

Ливърпул - Наполи 1:0

1:0 Салах (34)

Класират се ПСЖ и Ливърпул, Наполи продължава в Лига Европа

Група D

Галатасарай - Порто 2:3

0:1 Фелипе (17)

0:2 Марега (42 д)

1:2 Фегули (45+1 д)

1:3 Оливейра (57)

2:3 Дердийок (65)

Шалке 04 - Локомотив (Москва) 1:0

1:0 Шопф (90)

Класират се Порто и Шалке, Галатасарай продължава Лига Европа