Ливърпул и Байерн не можаха да си отбележат гол в първия мач от най-интригуващия 1/8 финал от Шампионската лига на Анфийлд. Така всичко ще се реши на реванша в Мюнхен, като баварците може би имат леко предимство и ще се нуждаят от победа, за да продължат. Най-малко голово равенство пък устройва Ливърпул, така че интригата за втория мач е гарантирана.

Двата тима изиграха вълнуващо първо полувреме. Противно на очакванията гостите започнаха по-активно, упражняваха висока преса и пренесоха действията в полето на мърсисайдци. Постепенно Ливърпул показа зъбите си и до края на първата част създаде няколко опасни положения, пропуснати от Салах и Мане.

През второто полувреме темпото спадна, като и двата тима започнаха да действат по-предпазливо. В края на срещата Мане стреля с глава след центриране отляво, но Нойер бе на точното място и успя да избие в най-чистото положение за гол след почивката.

Нулево равенство се получи и в другия мач между Лион и Барселона. Барса създаде повече положения, но Меси и компания не бяха точни пред гола.