Левски и ЦСКА играят при резултат 0:0 на почивката в дербито от първия пролетен кръг на efbet Лига на националния стадион „Васил Левски“. Преди мача с едноминутно мълчание бе почетен загиналият в Гърция фен на Ботев Тоско Бозаджийски. Двубоят започна двуостро, без разузнаване и в началото и двата тима пропуснаха по една възможност чрез Ейолфсон и Евандро. Малко след това Райнов от сините се сблъска с Евандро и бе откаран със счупен нос в болница.

В 25-тата минута помощник треньорът на ЦСКА Добри Митов влезе в пререкание със съдиите е бе изгонен от главния рефер Георги Кабаков. В 32-ата минута на срещата Мазику центрира в наказателното поле на Левски, топката се удари в ръката на Живко Миланов, но съдията Кабаков не видя основания да отсъди дузпа за ЦСКА. В края на полувремето сините пропуснаха отлична възможност да открият резултата. Тогава Паулиньо стреля над горната греда след бърза контраатака.

Второто полувреме започна с натиск на ЦСКА и три добри ситуации за 3 минути. В 47-та минута техничен удар на Евандро от далечна дистанция намери страничната греда на Миятович. 2 минути по-късно Белтраме излезе сам срещу Миятович, стреля добре, но вратарят на Левски се справи перфектно. Минута по-късно пък Али Соу стреля, но бранител на "сините" застана на пътя на топката. Сините отговориха петнайсетина минути по-късно. В 66-ата Миланов застана стреля от пряк свободен удар и прати топката в ъгъла на вратата на Бусато, но вратарят се справи блестящо и изби в корнер. В 75-ата минута Рейш бе изгонен за втори жълт картон и Левски остана с 10 души на терена.

Левски: Миятович, Горанов, Ейолфсон, Паулиньо, Мазурек, Нашименто, Миланов, Рейш, Тиам, Райнов, Станислав Иванов

ЦСКА: Бусато, Пинто, Евандро, Занев, Малинов, Бикел, Мазику, Джеси, Белтраме, Антов, Али Соу

съдия: Георги Кабаков