Левски и ЦСКА изиграха слаб мач, спечелен от сините с 1:0 във вечното дерби на националния стадион „Васил Левски“. Съдийството на дебютанта Владимир Вълков и помощниците му бе в тон с предствавянето на двата тима и определено повлия на изхода. Зрителите видяха много борба и малко футбол, както почти винаги се случваше в последните издания на сблъсъка. Сините нападаха повече, но червените контраатакуваха по-бързо и опасно. Преди почивката липсваха чисти положения, но в края на първото полувреме се случи най-интересното в мача. Тогава Вълков отстрани пресилено Едвин Джеси от ЦСКА. Нападателят избута Горанов при едно единоборство отдясно, но нарушението определено не бе за директно изгонване. Защитникът на Левски го държеше за фланелката и получи жълт картон.

Веднага след това падна и голът за Левски. Паулиньо центрира отляво на далечната греда, а в стремежа си топката да не попадне у намиращия се зад гърба му Стаислав Костов, Стивън Перейра я забоде красиво с глава в собствената си врата. Останаха съмнения за нарушение на Паулиньо преди центрирането.

След почивката Левски така и не успя да докаже, че е по-добрият отбор, макар и с човек повече. Сините отново натискаха безплодно, но пък можеха и да получат гол чрез Бодуров, който бе оставен непокрит на далечната греда, но стреля слабо и неточно, и Жоржиньо, който проби отдясно в самия край и шутира от малък ъгъл, но Михайлов спаси. Така Левски изравни по точки вечния съперник с 48, но го измести от второто място. Лудогорец е начело с 53.  

ЛЕВСКИ - ЦСКА-СОФИЯ 1:0

1:0 Перейра (45-автогол)

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Николай Михайлов, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Жерсон Кабрал, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Костов

ЦСКА-София (4-1-4-1): Витаутас Черниаускас, Иван Турицов, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Стивън Перейра, Жанио Бикел, Един Джеси, Тиаго Родригес, Рубен Пинто, Евандро, Али Соу

Стадион: "Васил Левски", София

Съдия: Владимир Вълков