Футболната легенда на Италия, Сампдория, Ювентус и Челси Джанлука Виали направи шокиращо разкритие. Той призна, че от година се бори с рака. 54-годишният бивш национал призна за заболяването си в интервю за Газета дело Спорт ден преди на пазара да се появи автобиографията му. В момента Виали е в добро състояние след операция и месеци химиотерапия и радиотерапия.

Беше трудно да разкрия на семейството ми. Никога не искаш да нараниш хората, които обичаш - моите родители, моите братя и сестра ми, съпругата ми Катрин, малките ни момичета Оливия и София, сподели Виали. Първо се криех, не исках другите да забележат нещо. Носех пуловер под ризата си, за да изглеждам здрав. Но после реших да разкажа моята история в книга. Сега съм по-добре. Мина година и отново имам физика на звяр. Но все още не знам как ще завърши този мач. Надявам се, че моята история ще помогне да вдъхнови хората в такава ситуация. Една от фразите, които бях закачил на стената по време на лечението ми, е: "Ние сме продукт на своите мисли. Важното не е да победиш, важното е да мислиш по печеливш начин.

Животът е 10% от това, което ни се случва и 90% от това как се справяме с него. Надявам се, че моята история може да помогне на други да се справят с това, което се случва, допълни големият италиански футболист.

Звездата на Виали изгря с екипа на Сампродрия, където прекара 8 сезона между 1984 и 1992-а, когато игра финал за Купата на европейските шампиони, загубен от Барселона с Христо Стоичков. Той бе голмайстор на Серия "А' при спечелването на единствената до момента титла на тима от Генуа. Впоследствие той игра за Ювентус и Челси, като е участвал на две Световни и едно Европейско първенство с екипа на Италия.