Още един пловдивски футболен клуб се включи в инициативата за насърчаване осиновяването на кученца от общинския приют. Опашатите приятели донесоха победа на футболистите на ПФК "Марица", които се изправиха срещу ФК „Етър“. Преди началото на играта капитаните на двата отбора разходиха някои от обитателите на приюта по терена и призоваха хората да споделят дома си с някой от домашните любимци в комплекса.

Инициативата за поощряване осиновяването на бездомни кученца е на пловдивския общински приют, подкрепена от футболните тимове в града. Тя се осъществява за първи път в България и е под надслов „Доброто продължава“. "Марица е поредният пловдивски футболен клуб, който застана зад каузата в помощ на бездомните четириноги като преди това тя бе подкрепена от играчите на “Ботев” (Пловдив) и “Лудогорец”. Предстои в благородната инициатива да се включат и футболистите от “Локомотив”.

В общинския приют за безстопанствени кучета „Приятели завинаги“ в Пловдив са настанени 100 кучета, които очакват да бъдат осиновени и отглеждани като домашни любимци от хора, които ще се грижат за тях с много любов и внимание. Всички кучета са кастрирани и се предават на осиновителите с паспорт и чип.

Повече информация за тях можете да намерите на Фейсбук страницата на приюта: https://www.facebook.com/groups/833422206705265 или на място на адрес 4-ти километър, „Пазарджишко шосе“.