Трябва да се научим да живеем с коронавируса, като бъдем по-предпазливи. Така спортният министър Красен Кралев коментира темата за футболните събития и предстоящият финал между ЦСКА и Локомотив - Пловдив тази вечер.

"12 000 души са допуснати от капацитета на стадион "Васил Левски", който е 40 000. Всички доктори ще се съгласят, че на закрито е по-опасно, отколкото на открито. Зрителите  ще са през ред и през седалки, за да се осигури необходимата дистанция. Организацията на мача не е наш ангажимент, а на професионалната футболна асоциация", каза министърът пред Нова.

Той бе категоричен, че са взети всички предпазни мерки.

"В постоянна координация сме с МВР. Поканен съм и ще отида, за да следя лично как се спазват мерките. Привърженик съм на теорията, че този който наруши правилата - трябва да си понесе последствията. Много напреднахме в тази посока като общество, хората са внимателни", подчерта още министърът на спорта", заяви Кралев.

Той се съгласи с това, че неспазването на мерките за финала може да доведе до сериозни последствия. И предупреди – ако се случи така, ще се мисли за тотално спиране на феновете от стадиона, но след консултация със здравните власти. 

Същевременно, според Кралев било "малко изопачено", че Спортният тотализатор щял да фалира - имало било опасност, т.е. минало време. Спортният министър отрече, че министерството е вземало повече пари от тотото през годините, защото делът за спорта бил фиксиран - между 17 и 18% годишно.