Българският нападател Валери Божинов имаше кошмарно завръщане в любимия му италиански футбол, след като получи червен картон дори без да е изиграл една минута. Нападателят на Пескара започна гостуването от 25-ия кръг на Кротоне от пейката, след като имаше едва една седмица тренировки с новите си съотборници. 34-годишният футболист, който се очакваше за запише първи минути в Серия "Б" от 2015 година насам, беше изгонен от рефера още в 26-ата минута, докато бе на резервната скамейка.

Съдията Иван Робилота се засили към скамейката на гостите и посочи директен червен картон на българина. Най-вероятно става дума за протест или реплика на нападателя, който бил дал съвет на страничния съдия да вдига флага, когато има засада. До този момент резултатът беше 1:0 за домакините, след като Сими бе точен в 9-ата минута, а при попадението му останаха съмнения за засада. Цялата скамейка с помощниците на Никола Легроталие, който е наказан и гледа мача от трибуните, искаха обяснение от рефера и четвъртия съдия за червения картон на Божинов. Нападателят пък беше пратен под душовете.

Българинът със сигурност мечтаеше за съвсем друго завръщане на Апенините. Именно на стадион "Ецио Шида" Божинов дебютира с екипа на Ювентус през лятото на 2006 година, когато отбеляза две попадения за успеха с 3:0 на "бианконерите" в историческата им първа среща в Серия "Б", припомня sportal.bg. От съблекалнята срещата бившият играч на Лече, Фиорентина, Юве, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон), Партизан и Левски дори пусна в личния си профил своята фланелка с №33 за мача, която обаче не успя да употреби по време на игра.

На почивката Кротоне вече водеше с 3:0, а Божинов със сигурност ще бъде наказан за домакинството с Асколи от 26-ия кръг на първи март, ако клубът не обжалва. Двубоят завърши 4:1 за "акулите". Головете за домакините реализираха Сими (9), Месиас (33), Арментерос (35) и Бенали (52), докато Галано (75) бе точен за гостите, които след почивката създадоха множество положения, а два пъти и гредите спряха резервата Клеменца да направи по-почетна загубата. Кротоне е четвърти в шампионата с 40 точки, докато "делфините" остана на 12-то място с 32 точки след третата поредна загуба в първенството.