Ливърпул води с 22 точки аванс в английската Премиър Лийг и титлата изглежда в кърпа вързана. Според медиите на Острова обаче има вариант тя отново да избяга. Причината е все по-разрастващата е зараза с коронавирус, която може да блокира страната. Ако епидемията продължи да нараства, не е изключено да се спрат всички спортни събития за срок от два месеца като крайна мярка.

Оказва се, че в местния футбол няма правило какво се случва при подобна ситуация. Така няма никаква гаранция, че ако в даден момент шампионатът бъде прекратен, ще се зачита класирането към въпросната дата. Не се знае и какво ще стане с тимовете, заели позиции за евроучастие, както и тези, които би трябвало да изпаднат. До края на сезона в Премиър лийг остават 11 кръга.

Засега в Англия има 19 заразени с болестта, която тръгна от Китай. Здравните власти са готови дори да поискат спиране на учебните занятия в училища и университети за срок от 2 месеца. По правило първенството на Албиона трябва да завърши до средата на май, защото месец по-късно  стартира Европейското първенство.