Доста безумна ситуация ще се разиграе днес на двубоя от осминафиналите в турнира за Купата на африканските нации. Сензацията в турнира Коморските острови, които за първи път в историята си ще играят на елиминациите в турнира ще излязат с полеви играч на вратата в мача срещу Камерун.

Сутринта имаше индикации, че кризата ще бъде решена, след като стражът Али Ахамада, който бе под карантина, все пак е дал отрицателна проба на последния тест за COVID-19 и се очакваше да започне тази вечер В крайна сметка обаче 30-годишният вратар не е изпълнил задължителния протокол, така че няма право да играе в днешния двубой. Останалите двама вратари – Салим Бен Боина и Мояд Усейни също са звън сметките. Първият е контузен, а вторият също е заразен.

От африканската футболна федерация не позволиха да бъде картотекиран допълнително нов вратар, а правилата са, че един отбор може да започне срещата ако има 11 здрави играчи, без значение дали сред тях има вратар. 
 
Така за пореден път ще се случи доста безумна ситуация. Вече няколко пъти имаше подобни случаи, а се стигна и до момент, при когото в Португалия отбор излезе с 9 души на терена, но след две контузии на полувремето мачът беше прекратен при резултат 7:0.
 
Двубоят между Коморските острови и един от фаворитите в турнира Камерун е тази вечер, от 21:00 б.в.