Втородивизионен китайски клуб изкушава капитана на националния отбор Ивелин Попов с много тлъста оферта. Най-добрият футболист на България през последните три години е силно желан от Ханчжоу Грийнтаун, който предлага договор на стойност девет милиона лева на Попето, за следващите две години, съобщава sportal.bg. Легендата на Барселона Сержи Бархуан е наставник на тима, а бившият страж на България Здравко Здравков е треньор на вратарите. Отборът завърши на трето място във втора дивизия на Китай, но има сериозни амбиции да атакува местната Суперлига, след като изпадна през 2016 година.

Именно поради това ръководството е готово да инвестира сериозни суми, за да доведе качествени играчи, които да върнат Ханчжоу Грийнтаун в елита. Офертата шокирала почиващия на Боровец Попов, който е играч на Спартак (Москва), но почти сигурно напуска московчани през зимата.

Родната десетка води преговори с руските Ростов, Кубан и Динамо (Москва), както и с турския Гьозтепе, които имат сериозен интерес към 31-годишния футболист. Изненадващата оферта от Китай много е размътила главата на Попов. Бившият играч на Литекс, Газиентепсор, Кубан и Рубин е на кръстопът, тъй като финансовите условия са уникални, а той не е първа младост. От другата страна капитанът на националния отбор има една голяма мечта - да играе на голям форум с фланелката на България. При трансфер във втора дивизия на Китай, където нивото на футбола определено не е на нивото в Русия, той може да си затвори вратата към националния отбор, коментира sportal.bg.