Кристиано Роналдо е един от най-великите футболисти на планетата и една от най-големите световни знаменитости. Съществуват много истории и шеги за самовлюбената звезда на Ювентус, а мнозина си задават въпроса: Използва ли той пластична хирургия, за да изглежда още по-добре? Не е тайна, че Роналдо обича външния си вид толкова, колкото обича да вкарва голове. За една от многобройните случки за Роналдо разказва бившият английски национал Питър Крауч. Научил я от някогашния съотборник на Кристиано в Манчестър Юн – Рио Фердинанд. Рио ми е разказвал как Роналдо стоял гол пред огледалото и прокарвал ръка в косите си с думите: Ах, колко съм красив!, споделя Крауч пред Дейли Мейл. Другите играчи на Юнайтед често го майтапели, че Меси е по-добър от него. Кристиано се усмихвал им отговарял: Да, но Меси не изглежда като мен, допълва Крауч.

Дали суперзвездата на световния футбол не е жалил средства, за да прибягва до услугите на пластичната хирургия в стремежа си да изглежда още по-хубав? Според експертите отговорът е „да“. Пластичният хирург Алекс Каридис проследява трансформацията на Роналдо след пристигането му на Олд Трафорд още като 18-годишен през 2003 година. По всичко личи, че Кристиано има ботокс около очите и на челото. Кожата му изглежда непокътната, заявява експертът пред вестник Сън. Според специалиста футболистът е прибягвал до пластична хирургия, за да заглади бръчките си по кожата, появили се с времето и годините. Лицето му е толкова гладко, че няма как това да не е постигнато по изкуствен начин, смята Каридис. Според хирургът скалпела е играл и по носа на Роналдо, но все пак не изключва промяната да е естествена. Сега носът му изглежда по-малък, отколкото преди 10 години, но това може да се дължи на общата еволюция на лицето му, смята Каридис.

Бившият съотборник на Кристиано в Юнайтед – Уейн Рууни разкрива как португалецът редовно е висял пред огледалото. В клубната съблекалня той си имаше персонално огледало и не пропускаше да се огледа с възхищение дори преди мачовете, разказва Рууни. На път за загрявката преди всяка среща Роналдо си имаше една и съща процедура. Обуваше обувките си, обличаше екипа си и заставаше пред огледалото. Сякаш по този начин се концентрираше за мача, допълва Рууни.

Самият Уейн си трансплантира коса през 2011 година, но го направи публично достояние. Мнозина са на мнение, че и Роналдо е прибегнал до такава манипулация през 2013 година, когато започнаха да се появяват признаци на оплешивяване. Те бяха забелязани на една гала в Монако, но на следващата му публична изява вече ги нямаше. Тогава експертите по трансплантация на коса в Белгравия Център написаха многозначително съобщение на сайта си, което гласеше: Сигурни сме, че Кристиано е взел незабавни мерки срещу оредяващите му кичури.