Ивелин Попов реализира попадение при победата на неговия Сочи с 3:0 у дома срещу Спартак Москва в двубой от 19-ия кръг на шампионата на Русия.

Българският нападател влезе като резерва в 67-ата минута, когато тимът му бе останал с 10 души на терена заради червен картон, и се разписа срещу бившия си отбор в самия край на редовното време.

Кирил Заика асистира на Попето, който вкара отблизо за 2:0. В допълнителното време домакините реализираха и дузпа.

А след двубоя българинът се извини на феновете на Спартак за бурната си радост при попадението.

"Мачът беше много труден, но интересен за феновете. През първото полувреме валяха атака след атака, а след изгонването, когато влязох в терена, беше много трудно да се защитаваме и да отбиваме набезите на съперника. Но сплотеността на нашия отбор и желанието да се борим един за друг дадоха резултат.

Моят гол падна след страхотна комбинация. Започнах да празнувам, защото не бях играл в последните мачове, и не бях вкарвал скоро. Емоциите ме завладяха. Но след това спрях и се извиних на феновете на Спартак, защото прекарах три години и половина в този клуб и спечелих руското първенство и Суперкупата на страната. Не исках да обидя никого, имам много добри спомени от Спартак, а и феновете ме обичат, Но нека разберат емоциите ми, знаете какъв човек съм."