Властите в Италия поискаха бившата звезда на Милан Робиньо да бъде екстрадиран от родината си Бразилия. Бившият национал на “кариоките” бе осъден на девет години затвор за участие в групово изнасилване, като присъдата му окончателно бе потвърдена миналия месец.

Прокуратурата в Милано изпрати искане за екстрадация до правосъдното министерство в Рим, а оттам документацията ще бъде препратена към Бразилия.

38-годишният Робиньо обаче вероятно няма да бъде екстрадиран, като се очаква властите в страната му да не позволят подобно развитие на случката, позовавайки се на местната конституция. Единственият вариант, в който той може да бъде арестуван, е ако пътува зад граница - нещо, което е малко вероятно да направи предвид ситуацията.

Робиньо беше считан за една от най-големите надежди във футбола. Тръгна от родния Сантос и веднага беше трансфериран в Реал Мадрид, където обаче въпреки много шансове, които получи разочарова и беше трансфериран в Манчестър Сити, ставайки първата голяма звезда привлечена от гражданите. В Сити бразилецът съвсем се изгуби и дори беше върнат под наем в Сантос. Все пак Милан даде нов шанс на бразилеца, който успя да стане шампион с тима и в Милано беше единственото място, което разгърна пълния си потенциал. През 2015-а Робиньо отиде в Китай и от тогава кариерата му е рязко надолу. 

Иначе бразилецът има 100 мача и 28 гола за националния отбор и спечели веднъж Копа Америка и два пъти Купата на Конфедерациите. 

Той е двукратен шампион на Испания и Бразилия и веднъж на Италия, Турция и Китай. 

През 2020-а година подписа със Сантос, но след като се разбра за делото в Италия беше бързо освободен без да запише нито един мач.