Италианският град Генуа предложи своя стадион „Луиджи Ферарис“ да поеме домакинството на срещата реванш за Копа Либертадорес между отборите на Ривър Плейт и Бока Хуниорс. Двубоят трябваше да се проведе в събота вечерта, но се провали заради ексцесиите на феновете на Ривър, които обстреляха автобуса на Бока с камъни. Няколко играчи пострадаха и от Бока отказаха да играят срещата. Във вторник двамата клубни президенти се събират в централата на Южноамериканската федерация в Парагвай, за да насрочат нова дата за двубоя. Заради опасност от нови ексцесии обаче се обмисля вариант мачът да бъде преместен извън пределите на Аржентина, като първата възможност бяха Обединените арабски емирства.

Сега на сцената излиза Генуа, откъдето припомниха на двата клуба това, което ги обединява. И Бока, и Ривър са отбори, създадени от генуезки имигранти. Дори и днес тифозите на Бока Хуниорс наричат себе си "Xeneizes”, което означава точно генуезец. В същото време цветовете на Ривър Плейт - бялото и червеното са заети от флага на Генуа.

Ще бъдем много горди да приемем толкова големи клубове като Бока и Ривър в нашия град. Град, който беше техен първи дом. Ще можем да отворим очите на света към Генуа в един толкова труден момент, както и да възобновим дълбокото приятелско чувство, което обединява клубовете ни исторически, пише в писмото си Стафано Андзалоне, отговорник за спорта в Генуа.

Отново отложиха финала за Копа ЛибертадоресИма вариант двубот между Ривър Плейт и Бока Хуниорс да се изиграе в ОАЕ

Камъни, счупени стъкла и кръв преди финала на Копа Либертадорес, мачът е под заплаха СНИМКИИграчите на Бока Хуниорс не искат да излязат срещу Ривър Плейт, след като фенове нападнаха автобуса им