Испания се класира за финала на Евро 2024, слес като успя да обърне Франция и спечели с 2:1 първия полуфинал на шампионата. Коло Муани откри за Франция, но Ламин Ямал изравни, а Жул Кунде си отбеляза автогол и се стигна до пълен обрат. 

В 6-та минута Ямал намери чудесно Фабиан Руис, който стреля с глава, но не успя да отправи добър удар и топката излезе в аут.

В 9-та минута Франция откри резултата. Мбапе получи топката и центрира към Рандал Коло Муани, който засече с глава за 1:0. 

В 21-та минута Испания изравни слез превъзходно изпълнение на Ламин Ямал. Той пое топката от около 20-та метра, финтира играчите на Франция и с премерен изстрел реализира за 1:1.

Четири минути по-късно Испания направи пълен обрат. След многоходова атака Дани Олмо отправи удар, който Жул Кунде опита да избие преди голлинията, но си отбеляза автогол - 1:2. 

В големия финал нв неделя Испания ще срещне победителя от двубоя между Англия и Нидерландия.

Испания ще е първият отбор, който ще има шанс да спечели 4 европейски титли и да мине Германия. В момента испанците и немците са с по 3 титли и делят първото място.