Интер остана в борбата за класиране на осминафиналите в Шампионската лига, след като победи с 3:2 Борусия Мьонхенгладбах в Германия. Дармиан откри в 17-та минута, Плеа в добавеното време на първата част изравни. 

Драмата беше през втората част, когато Лукаку в 64-та минута отново изведе гостите напред, а в 73-та отново Лукаку вкара трети гол за италианците. Плеа в 76-та направи 2:3, а в 83-та Плеа вкара хеттрик, но голът беше отменен заради засада след ВАР. С този успех Интер събра пет точки и вече всичко е в ръцете на италианците и на Реал Мадрид. Мадричани също бяха на тръни за двубоя, след като по-рано днес паднаха от Шахтьор в Украйна с 0:2. Така преди последните мачове следващата седмица класирането е следното - Борусия Мьонхенгладбах 8 точки, Шахтьор Донецк 7 точки, Реал Мадрид 7 точки и Интер с 5 точки. Реал приема Борусия Мьонхенглдбах, а Интер е домакин на Шахтьор. Ако двата отбора спечелят мачовете си то те ще се класират за осминафиналите. 

Атлетико Мадрид не успя да победи у дома Байерн Мюнхен и завърши 1:1. Жоао Феликс откри 26-та минута, но в 89-та минута Томас Мюлер от дузпа оформи крайния резултат. Така след успеха днес на РБ Залцбург над Локомотив Москва с 3:1 в Москва групата се завърна много. Австрийците може да стигнат до елиминациите, ако победят при домакинството си Атлетико следващата седмица. Победител в групата е Байерн Мюнхен, а последен е Локомотив Москва.

Интересно е и в групата на Ливърпул. Англичаните победиха с 1:0 Аякс у дома след гол на Къртис Джоунс в 58-та минута. Така в последния кръг ще се реши дали Аталанта или Аякс ще продължи към елиминациите, а Ливърпул се класира за елиминациите и успя да спечели групата си. Аталанта пък пропусна да бие Мидтиланд и да поведе с 3 точки на Аякс преди сблъсъка в Амстердам, но с това равенство италианците имат предимство с една точка. Шолц откри в 13-та минута за гостите, а Ромеро в Ромеро в 79-та минута успя да изравни.

Останалите резултати от днес: Порто - Манчестър Сити 0:0, Марсилия - Олимпиакос 2:1, Локомотив Москва - РБ Залцбург 1:3