Ботев и Локо не излъчиха победител в 110-ото издание на дербито на Пловдив в Коматево. Двата тима завършиха 0:0 в интригуващ, но неособено качествен мач. Канарчетата бяха по-активни и пропуснаха повече положения, така че определено могат да съжаляват, че не успяха да вземат трите точки. Футболистите и на двата тима се бореха и играха с голямо желание, но си личеше, че все още не са в най-доброто си състояние. След почивката противно на очакванията в игра се появи звездата на Ботев Тодор Неделев, но и той не успя да помогне на своя тим за победата. Паритетът между Ботев и Локо продължава да бъде пълен - по 39 победи за всеки отбор и вече 32 равенства, при голова разлика 130:130 на ниво елитна група.

В началото на срещата всички на стадиона почетоха загиналия в Гърция фен на Ботев Тоско Бозаджийски с едноминутно мълчание, а феновете на жълто-черните направиха невероятна хореография в памет на техния брат на Южната трибуна. Целият комплекс в Коматево бе огласен от скандирания с името на Тоско. 

Двубоят започна в бързо темпо, без разузнаване и с много хъс и от двата отбора. Жълто-черните натиснаха в първите минути и Тонев вся смут пред вратата на Локо, но стреля встрани от малък ъгъл. Черно-белите отвърнаха с удар на Аралица от двайсетина метра, спасен от вратаря Янко Георгиев. В 23-та минута Лазар Марин от Ботев напусна принудително и бе сменен от Димитър Тонев. Защитникът се контузи след сблъсък с Акиниеми. До края на полувремето липсваха интересни положения пред двете врати.

Втората част отново започна с впечатляваща хореография в памет на Тоско, този път на Централната трибуна. В 51-та минута Локо пропусна отлична възможност да поведе. Бандаловски сгреши пред пеналта, Карагарен му отне и напредна сам, но стреля право в ръцете на вратаря. В 62-та минута настъпи истинско оживление, след като звездата на Ботев Тодор Неделев излезе да загрява край страничната линия и малко след това се появи в игра на мястото на Станислав Шопов. Очакваше се, че той ще се възстановява от операцията до края на месеца, но се оказа, че вече е готов. Междувременно феновете на Ботев отново издигнаха плакат, с който си поискаха Колежа.

В 73-тата минута Ботев пропусна най-чистото положение до момента. Неделев започна една атака през центъра, топката попадна у Балтанов, който изведе Тонев отляво. Ударът на нападателя от отлична позиция, обаче профуча над вратата. Малко след това Неделев стреля технично след центриране отляво, но топката мина покрай гредата. В 82-та минута Диниш Алмейда бе оставен непокрит след корнер отдясно за Локо, но с глава стрела високо над гредата. До края двата тима заложиха на предпазливостта и нулевото равенство се запази.

БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Иван Бандаловски, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, ДжонатанДжонатан Перейра, Радослав Терзиев, Станислав Шопов, Александър Тонев, Антонио Вутов

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Акинсола Акиниеми, Лукас Масоеро, Йосип Томашевич, Диниш Алмейда, Парвиз Умарбаев, Николай Николаев, Момчил Цветанов, Димитър Илиев, Бирсент Карагарен, Анте Аралица