Испанският мениджър на Манчестър Сити Пеп Гуардиола ще смени Масимилиано Алегри начело на Ювентус през лятото. Новината съобщи италианският журналист Луиджи Гуeлпа пред радио CRC. Репортерът на "Ил Джорнале" бе първият, който съобщи, че Кристиано Роналдо ще премине на "Алианц Стейдиъм", припомня sportal.bg.

Научих, че Пеп Гуардиола вече е постигнал устна договорка с Ювентус за следващите четири години. Каза ми го същият човек, който ми съобщи, че Роналдо отива в Ювентус, заяви Гуелпа.

Гуардиола се опитва да стигне до втора поредна титла с Манчестър Сити. Той пристигна в Англия през 2016 г. и след не особено успешен първи сезон превърна отбора в доминираща сила на Острова. Миналия месец "гражданите" стигнаха до втора Купа на Лигата, след като победиха Челси след изпълнения на дузпи. Основната цел на Сити обаче е Шампионската лига, в която небесносините продължават борбата. След като спечели две европейски купи с Барселона Гуардиола превърна Байерн и Манчестър Сити във страшилища в местните първенства на Германия и Англия, но Шампионската лига засега му се изплъзва.