Мениджърът Пеп Гуардиола грабна първия си трофей с Манчестър Сити. Гражданите сразиха Арсенал с 3:0 и спечелиха Купата на Лигата в Англия. Това е и единствиният трофей, който липсваше в кариерата на Арсен Венгер начело на Арсенал, като топчиите загубиха трети финал в турнира. Ман Сити почти сигурно ще грабне и титлата, което означава, че ще завърши с дубъл.

В 18-ата минута гражданите излязоха напред в резултата. Браво изпълни начален удар, след който прати топката дълбоко в половината на Арсенал. Мустафи позволи топката да го прехвърли и да стигне до Агуеро, който прехвърли технично излезлия напред Оспина. Аржентинецът леко подпря с рамо Мустафи в гръб, докато топката летеше към него, заради което "артилеристите" протестираха, че попадението трябва да бъде отменено. Това обаче не се случи, а и системата ВАР, която е налична за този двубой, също не бе използвана.

В 58-ата минута Сити удвои аванса си. Де Бройне изпълни корнер по земя, пращайки топката около границата на наказателното поле. Гюндоган опита изстрел, но Компани подложи крак и промени траекторията на топката, вкарвайки втори гол. Сане бе в положение на засада, но не влияеше пряко на ситуацията и попадението правилно бе зачетено. В 65-ата минута Данило намери Давид Силва е наказателното поле. Испанецът се обърна много добре, с което остави бранителите зад себе си, и стреля в далечния ъгъл за крайното 3:0.