Бившият национален селекционер Ивайло Петев се забърка в грандиозен скандал с клубния си отбор Омония Никозия, който вече го уволни, прекратявайки едностранно договора. Вчера Петев намекна в интервю за БЛИЦ , че е възможно кипърският гранд да урежда мачове. “Черно ли е, бяло ли е, вие се сещайте…”, отговори Петев на въпрос дали става въпрос за “черно тото”.

Управата на кипърския тим заяви, че внимателно ще проучи медийните изяви на треньора и ще предприеме и необходимите съдебни мерки, за да се защити след думите на двукратния шампион на България с Лудогорец, които късно определени като “лъжа” и “клевета”.

Скандалът се задълбочи още повече, след като Петев обвини директно трима футболисти от отбора в симулативна игра. Те от своя страна внесоха жалба срещу него в полицията. Става дума за тримата португалски футболисти - Ренато Маграса, Алекс Соареш и Рафа Лопеш, като първият има и кипърски паспорт. Петев обясни, че ги е отстранил от отбора, но под натиск от страна на ръководството са били върнати. Петев е предоставил видеа, които иска да използва като доказателства за думите си.

Според радио "Астра 92.8", цитирано от sportal.bg, не само въпросните трима са с подозрително поведение. Именно за да докаже наличието и на още такива хора, българинът е занесъл записите. Засегнатите футболисти са се обърнали за защита към Синдиката на играчите в Кипър, който им е гарантирал юридическа подкрепа. Самите те пък са потвърдили, че са готови на всякакво съдействие на полицията, за да изчистят имената си, пише.