Новият футболен шампион на България ше вдигне купата в петък веднага след последния съдийски сигнал, незавимо дали това ще бъде Лудогорец или ЦСКА. БФС взе пример от големите първенства като английското и ще приготви два трофея и два комплекта медали.  Те ще пътуват до Разград и стадион "Българска армия", където ще изиграят последните си мачове пред своя публика двата тима, които единствено имат шанс да се поздравят с титлата.

Решителните срещи започват в 20 часа в петък, 24 май. Сегашните първенци от Лудогорец имат точка преднина и посрещат Черно море, докато "армейците" са домакини на пловдивския Ботев.

Така при успех в София на ЦСКА и неуспех в Разград на Лудогорец, титлата ще остане в столицата за първи път от 10 години. Последните 9 сезона шампион ставаха Литекс (2 пъти) и Лудогорец (7).

Организацията няма как да включи само една приготвена купа. Ще има две подготвени награждавания с медали и приветствие от началник в БФС. Това обаче със сигурност няма да бъде президентът на футболния съюз Борислав Михайлов, който не планира да бъде на нито един от двата стадиона. 

Отговорността ще падне върху вицепрезидентите Атанас Фурнаджиев и Йордан Лечков, а трети вариант е членът на Изпълкома Емил Костадинов. Двама от тях ще поемат функциите и ще са на двата стадиона, а единият ще награди и шампиона след последните мачове, пише dir.bg.

Ботев и Левски решават титлата тази вечер8-ма поредна за Лудогорец или златен шанс за ЦСКА