Ще стане ли Лудогорец шампион на България за осми пореден път или ЦСКА ще получи златен шанс да спре хегемонията на орлите. Отговори на тези въпроси може да получим още тази вечер около 20 часа, когато ще се изиграе предпоследния кръг от първата шестица в Първа лига. В 18 часа е дербито Левски – ЦСКА и мачът между Ботев и Лудогорец. Двубоят от 21 часа между Черно море и Берое е без отношение към призовите места.

Орлите са с точка пред ЦСКА на върха и предимство в директните мачове. Това означава, че не трябва да допускат грешка и се нуждаят от задължителна победа в Коматево, ако, разбира се, червените успеят да надделеят срещу вечния съперник. В последния кръг в петък Лудогорец посреща Черно море и е логично да се предполага, че няма да стъпи накриво, ако остане пред ЦСКА тази вечер. Ботев ще играе само и единствено за своята чест, след като загуби финала за Купата и няма участва в Европа. В подобни мачове стават и изненади, но жълто-черните изглеждат доста обезверени, макар че орлите са далеч от познатата си форма.

ЦСКА ще гони победа срещу Левски и в същото време трябва да се надява Ботев да измъкне поне точка на Лудогорец. При това положение червените ще изпреварят шампионите в класирането и ще имат златния шанс за титлата, ако бият Ботев у дома в последния кръг в петък. Сините са сигурни за 3-тото място и баража за Лига Европа, но освен огромния дразнител  в лицето на вечния съперник, ще имат и още един стимул.

Съществува шанс за второто място, което ще ги прати директно в Европа, колкото и нищожен да изглежда той. При две победи на Левски срещу ЦСКА тази вечер и срещу Берое в Стара Загора в петък, сините ще са втори при загуба на червените и от Ботев в последния кръг, която обаче изглежда малко вероятна. В момента ЦСКА е на 6 точки пред Левски, но ако двата столични гранда се изравнят, сините имат предимство в директните мачове и ще отмъкнат директната квота за Европа.

Разбира се, има вариант Лудогорец да триумфира с осмата си поредна титла още тази вечер и на теория, ако победи Ботев, а ЦСКА не успее да бие Левски. Каквото и да се случи днес – или ще има окончателна развръзка или изходът до голяма степен ще бъде предрешен.