Голям скандал се разрази след мача Славия – ЦСКА, спечелен с 1:0 от белите, които играха с 10 души в последния половин час на срещата. Нападателят на червените Кирил Десподов обвини вратаря на Славия и националния отбор Георги Петков в подстрекателство, обвинявайки го, че подвикнал на свой съиграч – Сашо Александров, да му счупи крака.

Преди да ме удари десният бек, Гошо Петков се провикна отвън: "Счупи му крака". Глезенът ми в момента е много надут. Това не е добре за футбола. Не може един вратар с толкова голяма кариера да говори така. Досега имах уважение към него, но вече не. За съжаление, двамата сме съотборници в националния отбор. Това е недопустимо. Нека признае, ако е мъж. Какво да коментирам този съдия? Според вас имаше ли дузпа? Дай да си говорим честно. За съжаление, съдиите помогнаха на Славия и не за първи път. Как да имаш желание да играеш. Аз съм на 22 години и съм разочарован. Не искам да говоря. Много е жалко, че се оправдаваме със съдии. Говорим с факти. Имаше дузпа срещу Малинов, недоволстваше Десподов.

Стражът на националния отбор, който не игра в двубоя, а бе на скамейката, категорично отрече твърдението на Десподов. С него се познаваме от националния отбор. Как може да говори по този начин? Това е несериозно! Казах на Сашо Александров просто да влиза по-здраво, а не грубо, заяви пред Sportal.bg опитният страж на “белите”.